همه چیز درباره دانشگاه آزاد تهران

7K
اجاره آپارتمان مبله تهران

با رشد و توسعه دانشگاه ها در ایران بسیاری از موسسه های غیر انتفاعی خصوصی و دانشگاه های آزاد نیز شروع به انجام فعالیت های مشابه کردند. دانشگاه های دیگری نیز ساخته شدند که برخی از آنها کنکور جداگانه و برخی همراه با کنکور سراسری به پذیرش دانشجو می پردازند.

از جمله دانشگاه هایی که با کنکور سراسری به پذیرش می پردازند می توان دانشگاه پیام نور را مثال زد. دانشگاه آزاد اسلامی نیز دانشگاهی است که کنکور مجزا داشته و امروزه در برخی رشته ها به پذیرش دانشجو بدون کنکور می پردازد.

 

بزرگ‌ترین مجموعه آموزشی کشور در دانشگاه آزاد تهران

موضوع مقاله ای که پیش رو داریم دانشگاه آزاد اسلامی است که بزرگترین مجموعه آموزشی علمی ایران می باشد و در جهان رتبه ی پنجم را به لحاظ تعداد شعبات و پردیس ها در سراسر کشور دارا می باشد.

دانشگاهی با نام مشابه دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد که نام آن دانشگاه آزاد ایران می باشد که البته این تشابه اسمی نباید سبب اشتباه در ادغام آن ها شود. دانشگاه آزاد ایران دانشگاهی است که از قبل از انقلاب و در دهه ی 1350 با مدیریت عبدالرحیم احمدی کار خود را آغاز کرد.

 

دانشگاه آزاد تهران در ابتدای انقلاب

این دانشگاه با فرستادن دانشجو به دانشگاه های خارجی کار خود را اغاز کرد تا کادری نخبه داشته باشد. پس از انقلاب اسلامی در دوره ای پس از انقلاب فرهنگی فعالیت دانشگاه ازاد ایران به طور کلی متوقف شد. فعالیت این دانشگاه به صورت آموزش از راه دور بود.

به همین جهت این دانشگاه شروع به تولید کتاب ها و نوارهایی متفاوت کرد که بتوان با استفاده از آنها آموزش از راه دور را به بهترین نحو انجام داد.

 

راه اندازی مجدد دانشگاه آزاد توسط هاشمی رفسنجانی

پس از اینکه انقلاب فرهنگی رخ داد صحبت هایی درباره ی ایجاد دانشگاه آزاد شکل گرفت. این دانشگاه به پیشنهاد هاشمی رفسنجانی و با حمایت رهبر کبیر انقلاب، امام خمینی تاسیس شد. از جمله هیات امنای آن می توان احمد خمینی و هاشمی رفسنجانی را مثال زد.

پیشنهاد ایجاد دانشگاه آزاد را عبدالله جاسبی به هاشمی رفسنجانی داد وهاشمی در خطبه های خود چنین گفت:

یکی از طرق این است که از همین امسال در هر جا که دستمان رسید و شاید کم‌کم به روستا هم بکشد – البته به شهرهای کوچک به آسانی می‌رسد – مراکزی درست کنیم به نام دانشگاه آزاد.

 

مشاهیر سیاسی در هیات امنای دانشگاه آزاد

پس از ایجاد دانشگاه آزاد اسلامی هاشمی رفسنجانی به عنوان رئیس شورای موقت اعلام شد که البته وی عبدالله جاسپی را به ریاست موقت دانشگاه منصوب کرد. هیات موسس دانشگاه را سید علی خامنه ای، هاشمی رفسنجانی، رییس مجلس وقت یعنی میرحسین موسوی، احمد خمینی و عبدالله جاسپی تشکیل داده. چنان که گفته شد جاسپی به عنوان رییس دانشگاه منصوب بود.

 

اولین کنکور دانشگاه آزاد

طبیعتا باید اولین واحد دانشگاهی در شهر تهران ساخته می شد و همین اتفاق هم افتاد. واحد بعدی در شهر تبریز ساخته شد. کد واحد تهران 101 و کد واحد تبریز 102 بود. ریاست واحد تبریز بر عهده ی دکتر کریم زارع بود. اولین آزمون ورودی دانشگاه آزاد مربوط به دوران پس از پیروزی انقلاب و در سال 1361 بود. این آزمون که در اسفند ماه برگزار شد 32000 داوطلب داشت که در شهر های مختلف شاهرود ، اهواز ، تبریز ، رشت ، زاهدان ، کرمان ، مشهد و یزد برگزار شد.

از بین این همه شرکت کننده تنها 3000 نفر در رشته های رشته‌های راه و ساختمان ، برق ، مکانیک ، فیزیک ریاضی ، شیمی صنایع، فلزی ، نساجی و حسابداری پذیرفته شدند.

 

جایگاه علمی دانشکده آزاد تهران

. اکبر هاشمی رفسنجانی که خود یکی از عاملان اصلی تاسیس این دانشگاه بود تاسیس این دانشگاه را از افتخارات اصلی بعد از انقلاب می دانست. دانشگاه آزاد اسلامی ایران در کشور رتبه ی دوم را از نظر علمی پس از دانشگاه تهران را دارد و البته رتبه ی 226 در دنیا را نیز دارا می باشد. نظام رتبه بندی یاد شده به شکل کلی دانشگاه آزاد را بررسی می کند و به این شکل نیست که هر واحد را به صورت جداگانه بررسی کند. برند دانشگاه آزاد اسلامی نیز اکنون جزو 100 برند برتر ایران شناخته می شود.

دانشجویان، اساتید و هیات علمی دانشگاه آزاد در سال 90-91

تعداد دانشجویان دانشگاه در سال تحصیلی 90 الی 91 عبارت بود از:

(جمع کلی دانشجویان 1576349 نفر بود)

  • مقطع کارشناسی: 1022817 نفر
  • مقطع کارشناسی ارشد: 198334 نفر
  • مقطع دکتری: 10085 نفر
  • مقطع دکتری تخصصی: 7320 نفر
  • مقطع کاردانی: 337693 نفر

 تعداد اعضای هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی در همان سال نیز عبارت بود از:

جمع کلی اعضای هیات علمی عبارت بود از: 30083

  • استاد: 576 نفر
  • دانشیار: 883 نفر
  • استادیار: 8150 نفر
  • مربی: 19971 نفر
  • مربی آموزشیار: 502 نفر

تعداد اعضای هیات علمی در سال مشابه در موسسات زیر عبارت بودند از:

  • دانشگاه های دولتی: 18282
  • وزارت بهداشت: 12672
  • پیام نور: 2829
  • موسسات غیر انتفاعی: 2234
  • وزارت آموزش پرورش: 134
  • دانشگاه فنی حرفه ای: 80

با توجه به اطلاعات بالا به سادگی می توان فهمید که دانشگاه آزاد اسلامی دارای بیشترین اعضای هیات علمی در کشور بوده است. تعداد استادیاران این دانشگاه در سال 1393 سیزده هزار نفر بوده است.

بعد از وقوع انقلاب فرهنگی تعداد اعضای هیات موسس به 9 نفر افزایش یافت که این افراد به آن اضافه شدند: حسن حبیبی ، علی اکبر ولایتی ، محسن قمی ، حمید میرزازاده .علی اکبر ناطق نوری بعدها با فوت حسن حبیبی جایگزین وی شد.

 

ریاست نوریان در دانشکده آزاد تهران

علی محمد نوریان در سال 1393 توسط هاشمی رفسنجانی به ریاست هیات مدیره گماشته شد. بعد ها پس از فوت هاشمی، رهبر ایران علی اکبر ولایتی را به ریاست هیات موسس دانشگاه گماشت. دکتر ناطق نوری نیز از هیات موسس دانشگاه استعفا داد که بعد ها یکی از اعضای هات علمی از وی سوالاتی درباره ی تغییرات چیش آمده در دانشگاه پرسید که البته ناطق نوری در جواب نامه ی وی نامه ای نوشت که: بنده از عضویت در هیئت مؤسس استعفا داده‌ام و اصلاً در جریان آنچه در دانشگاه آزاد وی می‌گذرد نیستم و به هیچ وجه در امور دانشگاه دخالت نداشته و ندارم. بنابراین آنچه در مورد اینجانب گفته می‌شود بشدت تکذیب می‌شود.

این واقعه یعنی استعفای ناطق نوری به سال 1396 و در تاریخ 2 مرداد افتاد.

 

نقش روحانیون در هیات امنای دانشگاه

عالی ترین مرجع تصمیم گیری درباره دانشگاه ها هیات امنا می باشد که در این دانشگاه سه نفر از اعضای هیات موسس و برخی بخش های دیگر هستند که به آنها اشاره خواهد شد هستند. طبق قانون یک نفر از اعضای مرجع تصمیم گیری که از هیات موسس هستند باید حتما روحانی باشد. در حال حاضر هیات امنای دانشگاه عبارت اند از: علی اکبر ولایتی ، سید حسن خمینی ، عبداله جاسبی ، محمد مهدی طهرانچی ، سیدحسن قاضی زاده ی هاشمی و منصور غلامی و محمد محمدیان.

سه نفر از اعضای هیئت علمی تمام وقت دانشگاه‌ها در مرتبه دانشیاری یا بالاتر که هیچ‌گونه سمت مدیریتی و حکومتی غیر از تدریس و پژوهش نداشته باشند به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی، محمد مهدی طهرانچی ، فریدون عزیزی و فرهاد رهبر .

مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی بر عهده ی ریاست عالیه آن است. ریاست عالیه این دانشگاه توسط هیات امنا این دانشگاه منصوب می شود. مدرک اعطایی این دانشگاه به دانشجویان مدرکی مجزا و مخصوص به خود دانشگاه آزاد اسلامی می باشد.

 

مدیران دانشگاه آزاد از ابتدا تا امروز

دانشگاه آزاد اسلامی همانند دیگر موسسات زیر نظر شورای عالی انقلاب فرهنگی فعالیت می کند. دانشگاه آزاد اسلامی یکی از دانشگاه های اسلامی سراسر جهان می باشد و همانطور که در بالاتر هم به آن اشاره شد ریاست آن را عبدالله جاسبی بر عهده دارد.

از رئیسان این دانشگاه  در طول زمان می توان به این افراد اشاره نمود:

-عبدالله جاسپی که ریاست آنرا از سال 61 الی 90 بر عهده داشت.

-فرهاد دانشجو که از سال 90 تا شهریور ماه سال 92 در این حوزه فعالیت می کرد.

-حمید میرزاده که بعد از فرهاد دانشجو از سال 92 الی 96 ریاست دانشگاه را عهده دار بود.

-علی محمد نوریان پس از حمید میرزاده از اردیبهشت سال 1396 الی تیر ماه همان سال عهده دار این منصب بود.

-فرهاد رهبر نیز از 25 تیر( در تاریخی که علی محمد نوریان از این منصب برکنار شد) الی 28 مرداد سال 1397 ریاست دانشگاه را بر عهده داشت.

-محمد مهدی طهرانچی که از تاریخ 28 مرداد ماه 1397 تا به کنون رییس این دانشگاه بود.

 

ریاست فرهاد دانشجو بر دانشگاه آزاد تهران

از اسفند ماه سال 1390 جنجال های زیادی بر سر ریاست دانشگاه بوجود آمد. صحبتی بر سر اینکه فرهاد دانشجو ریاست دانشگاه شود پیش آمد. اکبر هاشمی که در آن زمان ریاست هیات امنا را بر عهده داشت از امضای حکم فرهاد دانشجو امتناع ورزید.

پس از امتناع اکبر هاشمی این حکم به رییس جمهور سپرده شد که این امر خود مطابق قانون بود. رییس جمهور وقت نیز این حکم را به دست وزیر علوم سپرد و ایشان نیز این حکم را امضا نمود. در نتیجه فرهاد دانشجو ریاست دانشگاه را بر عهده گرفت. تا 27 شهریور ماه 1397 فرهاد دانشجو ریاست این دانشگاه را بر عهده داشت تا اینکه حمید میرزاده جایگزین وی شد.

چند سال بعد علی محمد نوریان طی حکمی از جانب علی اکبر ولایتی منصب دار ریاست دانشگاه شد.

 

آمارهای دانشگاه آزاد تهران

در زیر به آمارهای کلی دانشگاه اشاره می کنیم:

دو میلیون و پانصد هزار فارغ التحصیل، یک میلیون و سیصد و پنجاه هزار دانشجو، سی و چهار هزار عضو هیات علمی، سی و یک هزار نفر پرسنل و…

تعداد افراد نام برده در 357 واحد دانشگاهی مشغول به فعالیت هستند. سرمایه ی دانشگاه 300.000.000.000.000 میلیارد تومان و یا به عبارتی سیصد هزار میلیارد تومان می باشد. فضای آموزشی این مجموعه ی عظیم 20.000.000 متر مربع است.

10 بیمارستان نیز امروزه زیر نظر دانشگاه آزاد فعالیت می کنند که به زودی ده بیمارستان دیگر نیز به آنها اضافه خواهد شد. 40 درصد بار پزشکی مملکت مربوط به این دانشگاه است همچنین 60 درصد از بار آموزش عالی را دارا می باشد.

 

آمار مربوط به دانشگاه علوم پزشکی آزاد

آمار زیر مربوط به بخش دانشگاه علوم پزشکی آزاد می باشد:

86 واحد دانشگاه، 1806 عضو هیات علمی، 61000 دانشجو، 51 رشته دانشگاهی، 1500 تخت بیمارستانی، 13 مجله و…

 

رتبه پنجم جهان برای دانشکده آزاد تهران

دانشگاه آزاد دانشگاهی با تعداد دانشجوهای بسیار زیاد می باشد که در این زمینه حرف های جدی برای گفتن در جهان دارد. این دانشگاه رتبه ی پنجم را در جهان از لحاظ تعداد دانشجو دارد. اولین دانشگاه جهان در این زمینه ایندیرا گاندی در هندوستان است و دانشگاه یا سیستم کامیونتی کالج کالیفرنیا در ایالات متحده می باشد. مقام سوم مربوط به دانشگاه ملی بنگلادش و چهارم نیز دانشگاه آنادلو در ترکیه است. دانشگاه آزاد اسلامی ایران رتبه ی پنجم را دارد و دانشگاه علامه اقبال در پاکستان هم رتبه ی ششم را دارد.

یکی دیگر از نظام های رتبه بندی دانشگاه ها در جهان نظام سایمگو می باشد. در میان 5000 واحد تحقیقی و دانشگاهی دانشگاه های مختلفی هر کدام در موضوعاتی در صدر قرار گرفتند که در زیر به آنها اشاره می شود:

حوزه نوآوری و شاخص تأثیر فناورانه

دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین رتبه دوم در کشور و رتبه ی۳۲۸ در جهاندر حوزه پژوهش و شاخص برونداد

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات رتبه هفتم در کشور و رتبه ی۶۳۸ در جهاندر حوزه پژوهش و شاخص استعداد علمی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات  رتبه سوم در کشور و رتبه ی۴۵۸ در جهان

دانشگاه آزاد اسلامی یک پژوهشکده در شهر مشهد دارد و چند مرکز تحقیقاتی در شهرهای مختلف که در زیر به آنها اشاره می شود دارد: در شهر قزوین واحد تحقیقات مکاترونیک، در شهر نجف آباد مرکز تحقیقات مواد پیشرفته، مرکز نحقیقات مهندسی مکانیک در قزوین، مرکز تحقیقات صنعت ساختمان و بتن در قزوین، مرکز تحقیق و توسعه علوم کامپیوتری در قزوین، مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما، مرکز عالی بین المللی تحقیقات بین رشته ای، مرکز مطالعات استراتژیک، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی اردبیل، مرکز مطالعات و تحقیقات محیط زیست و انرژی، مرکز تحقیقات مهندسی پزشکی در مشهد، مرکز تحقیقات باستان شناسی در ابهر، مرکز تحقیقات تهران پزشکی، مرکز تحقیقات شیر و فراورده‌های آن در کرج، مجتمع آزمایشگاهی و مزارع تحقیقاتی در واحئ بروجرد، مرکز تحقیقات کشاورزی در دامغان، مزارع آموزش تحقیقاتی و گلخانه‌ای در جیرفت، مزارع آموزشی و تحقیقاتی در رودهن.

 

کسب مقام های مختلف دانشگاه آزاد

دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه های بسیاری کسب مقام کرده است که از آن جمله می توان به اطلاعات دریافت شده توسط پایگاه scoups اشاره نمود. با توجه به این اطلاعات دانشگاه آزاد اسلامی دارای بیشترین مقالات تولید شده در سال 2009 می باشد. در این سال دانشگاه آزاد اسلامی 1079 مقاله تولید کرده است. اما به طور متوسط این دانشگاه تا به امروز 1455 کتاب تالیفی، 391 ترجمه ی کتاب، 3367 مقاله در نشریات و 4982 مقاله نیز در نشریات علمی و پژوهشی منتشر کرده است.

از زمینه های دیگر می توان به موفق شدن دانشجویان دانشگاه آزاد در کسب جوایز بین المللی به جهت اختراعاتشان می باشد. تعداد این اختراعات 332 عدد می باشد که برخی از آنها جوایز بین المللی نیز دریافت کرده اند. طبق آمارهای سال 1384 تعداد 970 مقاله isi و 1920 مقاله پژوهشی، 2300 مقاله در کنفرانس های خارجی و… توسط این دانشگاه منتشر شده است.

طرح های تحقیقی اجرا شده در این دانشگاه 3212 عدد می باشد و تعداد طرح هایی که در حال اجرا هستند نیز 3098 عدد می باشند.

 

بخشی از افتخارات دانشگاه آزاد

در بین واحد های دانشگاه آزاد، آنهایی که مقاله ارایه کرده اند واحد های بسیاری می باشند که در زیر به معرفی سه واحد برتر از نظر تعداد می پردازیم:

واحد علوم تحقیقات با 3538 رتبه ی اول را دارد و پس از آن اهواز با 3048 مقاله مقام دوم را کسب کرده است و مقام سوم نیز از آن دانشگاه تبریز با 2469 مقاله می باشد.

مجلات علمی دانشگاه

isi که سه مجله دارد. 79 مجله علمی پژوهشی و علمی ترویجی وزارتین . 160 مجله ی عمومی نیز در این دانشگاه منتشر می شوند.

در مسابقات و همایشات زیر دانشگاه آزاد اسلامی موفق به کسب مقام شده است:

مسابقات روبوکاپ آلمان در سال 2006، مسابقات روبوکاپ ژاپن در سال 2005، نمایشگاه مختراعات و مبتکران آلمان در سال 2005، مسابقات روبوکاپ پرتغال در سال 2004، مسابقات روبوکاپ نیوزلند در سال 2004، مسابقات بتن آمریکا در سال 2004، مسابقات روباتیک آمریکا، مسابقات روباتیک شرق کانادا در سال 2004، نمایشگاه مبتکران و مخترعان اتریش در سال 2004، مسابقات روباتیک کانادا در سال 2003 و مسابقات بتن کانادا در سال مشابه، مسابقات روبوکاپ ایتالیا در 2003، مسابقات روبوکاپ پرتغال در 2002، مسابقات بتن در سال 2005، مجددا مسابقات بتن در سال 2006، مسابقات روباتیک کانادا، مسابقات و نمایشگاه بین المللی اختراعات و ابداعات ژنو در سال 2006، مسابقات بتن کشور در یزد به سال 1385، بهترین رتبه مقاله نویسی در سال 2006 در کشور آمریکا، مسابقات روبوکاپ آزاد ایران در سالهای 2006، 2007، 2008، 2009، 2010، 2011، 2012، 2013 و 2014

همچنین دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین نه دوره مسابقات روبوکاپ برگزار کرده است که این دانشگاه دارای پر افتخار ترین تیم دانشجویی در ایران می باشد.

دانشگاه آزاد سهم بسزایی در آموزش و پرورش کشور داشته است. در سال 1385 تعداد 182 نفر در مقطع دکترای تخصصی قبول شدند که از آنها 95 نفرشان فارغ التحصیل این دانشگاه بودند. همچنین تعداد فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد 19519 نفر بوده است که از آنها 9568 نفر فارغ التحصیل دانشگاه آزاد بوده اند.

دانشگاه آزاد دندان پزشکی  واحد خورسگان

تا کنون کمتر موسسه یا دانشگاهی توانسته است منجر به قبولی تمامی دانشجویان خود شود. در این بین دانشجویان دانشگاه آزاد واحد خوراسگان واحد دندانپزشکی همگی موفق به قبولی در وزارت بهداشت، درمان و آموزش کشور شده اند.

بیشترین تعداد قبولی امتحانات تخصصی کشور مربوط به دانشگاه آزاد می باشد. از این دانشگاه 134 نفر از دانش آموختگان واحد دندانپزشکی در امتحانات دستیاری تخصصی قبول شدند.

دانشگاه آزاد اسلامی در امتحانات جامع رشته ی علوم دندانپزشکی  در سال های مختلف موفق به کسب رتبه ی اول شده است.

 

انجمن های فعال دانشگده آزاد

تعداد انجمن های فعال در این دانشگاه امروزه 1343 عدد است. از بین این انجمن ها 1128 عدد از آن ها تصویب شده اند و بقیه نیز در حال گذراندن مراحل تصویب هستند. انجمن اسلامی دانشگاه آزاد از اینجا شروع شد که عده ای از دانشجویان رشته ی مهندسی عمران و مهندسی صنایع تصمیم به تاسیس انجمن اسلامی گرفتند. این فرایند در کمتر از دو سال پس از اخذ موافقت اصولی توقف فعالیت نمود. اهمیت تشکل آن است که نخستین انجمن اسلامی دانشجویان بود و توانست در مدت بسیار کوتاهی بیشتر از 2000 عضو را جذب کند.

دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب

از انجمن های این دانشگاه می توان به انجمن اسلامی واحد تهران جنوب اشاره کرد که در سال 1392 تاسیس شد که توانست پس از مدت کوتاهی پایگاه های خود را در واحدهای تهران جنوب فعال کند.

 

نقش ورزش در دانشگاه بزرگ پایتخت

دانشگاه آزاد در زمینه ی ورزشی نیز یکی از برترین دانشگاه های ایران است. رشته های ورزشی این دانشگاه 27 رشته است که در آن 400000 دانشجو فعالیت داشته اند. دانشجویان دانشگاه آزاد هر ساله توانسته اند در مسابقات جهانی دانشجویان مقام های متعددی کسب کنند. لازم به ذکر است که محدودیت هایی برای دانشجویان این دانشگاه برای شرکت در مسابقات جهانی وجود داشته است. فضای ورزشی این دانشگاه 2.500.000 متر مربع می باشد. امکانات ورزشی نیز دارای سرانه ی ورزشی 2 متر مربع به ازای هر واحد می باشد. مدل های کسب شده توسط دانشجویان این دانشگاه عبارت اند از: 288 عدد مدال طلا، 187 مدال نقره و 236 مدال برنز.

روزنامه های دانشکده آزاد تهران

از روزنامه های این دانشگاه می توان به آفرینش، فرهیختگان و خبرگزاری های آنا، ایسنا نیوز و… اشاره کرد.

امروزه بسیاری از مسافران اجاره آپارتمان مبله تهران را در الویت قرار می دهند. خوانندگان گرامی می توانند برای سهولت در اجاره آپارتمان مبله تهران با ما تماس بگیرند.

منطقه بندی و آدرس دانشگاه های آزاد

مناطق دانشگاه آزاد بر اساس منطقه های جغرافیایی دسته بندی شده اند. در زیر به آنها اشاره می کنیم:

منطقه ی یک شامل استان فارس به تنهایی است. منطقه ی دو شامل استان های آذربایجان غربی، اردبیل و زنجان می باشد. منطقه ی سه نیز شامل استان مازندران به تنهایی می باشد. منطقه ی چهار استان های اصفهان و چهارمحال بختیاری را در بر می گیرد.

منطقه ی پنج استان های مرکزی، همدان و لرستان را شامل می شود. منطقه ی شش نیز به تنهایی شامل استان خوزستان می شود. منطقه ی هفت استان های کرمان و یزد را در بر می گیرد. منطقه ی هشت نیز شامل واحدهای داخل تهران بزرگ می شود. منطقه ی نه استان های خراسان و شهر طبس از یزد  را در بر می گیرد. منطقه ی ده نیز شامل استان های سمنان  و گلستان می شود. دانشگاه آزاد شامل هفده منطقه می شود که برای رعایت اختصار از ذکر هفت منطقه ی دیگر خودداری می کنیم.

هر کدام از این هفده منطقه زیر نظر دبیرخانه استانی آن منطقه اداره می شوند.

 

رتبه بندی های جهانی دانشگاه آزاد

بر اساس رتبه بندی یکی از نظام های رنبه بندی آمریکا در سال 2015 این دانشگاه یکی از 20 دانشگاه برتر جهان در حوزه ی نانو می باشد.

بر اساس نظام cwur در سال 2019 دانشگاه آزاد اسلامی برترین دانشگاه ایران و رتبه ی 371 جهان را دریافت نمود.

بر اساس رتبه بندی نظام us news این دانشگاه با دریافت امتیاز 47.7 دومین دانشگاه ایران شد و در جهان رتبه ی 460 را دریافت نمود.

بر اساس رتبه بندی نظام شانگهای این دانشگاه جزو دانشگاه های برتر ایران در رتبه بندی موضوعی شد.

در رتبه بندی های دیگری از جمله qs و سایمگو این دانشگاه موفق به کسب رتبه های جهانی و داخلی شده است که برای اختصار از ذکر آنها در اینجا خودداری می کنیم و فقط به معرفی نظام رتبه بندی سایمگو می پردازیم.

سایمگو سیستمی است که دانشگاه های جهان را بر اساس عملکرد پژوهشی آنها ارزیابی و رتبه بندی می کند.

در سال 93 الی 94 پایگاه استنادی علوم جهان اسلام رتبه بندی واحد های دانشگاه آزاد اسلامی را بر پایه ی موضوعات زیر اعلام کرد:

پژوهش، آموزش، وجهه ی بین المللی، تسهیلات، فعالیت اجتماعی و اقتصادی

 

رتبه 1 تا 40 دانشگاه های آزاد

بر این اساس دانشگاه های زیر رتبه ی یک الی 40 را دریافت کردند.

علوم تحقیقات تهران، کرج، مشهد، تبریز، تهران جنوب، اراک، اصفهان، تهران مرکزی، شهرضا، اردبیل، تهران شمال، ساوه، نجف آباد، شهر ری، یزد، قائم شهر، مرودشت، شهر کرد، رشت، قزوین، اهواز، شاهرود، ساری، اسلامشهر، کرمانشاه، آیت الله آملی، شیراز، ورامین، لاهیجان، ارومیه، گچساران، شبستر، تنکابن، زنجان، گرمسار، زاهدان، تاکستان، چالوس، کرمان.

 

منابع مالی دانشگاه از کجا تامین می‌شود؟

منابع مالی این دانشگاه عبارت اند از: شهریه ی دانشجویان، کمک های مردمی، دولت و نهاد ها و…اولین کمک مالی به دانشگاه توسط شخص امام خمینی به مبلغ 1.000.000 تومان بود.

در دانشگاه آزاد بر خلاف دانشگاه های دولتی شهریه از دانشجویان دریافت می شود و از دولت کمک بسیار کمتری دریافت می شود. در دانشگاه آزاد این روش منطقی تر بنظر می رسد که البته این نظر مختص به افراد مربوط به دانشگاه آزاد می باشد و در جاهای دیگر این نظر منتفی می باشد.

آمار ها نشان دهنده ی این است که دانشگاه های دولتی 7.5 برابر شهریه ی دریافتی از دانشجویان دانشگاه آزاد  هزینه صرف می کنند. این اطلاعات از سال 84 الی 85 به دست رسیده است و حاکی از این است که در همان سال 700.000.000.000 تومان دریافتی دانشگاه آزاد از دانشجویان برای شهریه بوده است و مبلغی که نظام آموزش عالی برای این امر در نظر گرفته بود برابر با مبلغ  1.350.000.000 تومان بوده که اختصاص به 300.000 دانشجو داشته است.

علی عزتی، یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی اظهار داشته است که دانشگاه آزاد نه تنها هزینه ای بر دولت تحمیل نکرده است بلکه موفق بوده است از خارج شدن میلیارد ها دلار ارز از کشور جلوگیری کند. وی اظهار داشت که دانشگاه آزاد تنها با استفاده  از مبالغی که توسط دانشجویان تحت عنوان شهریه پرداخت شده است اداره شود.

 

ایران ماوا مرکزی مطمئن برای رزرو خانه مبله در سفرهای شما به پایتخت.

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست