آشنایی با دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران

10K
اجاره آپارتمان مبله

کشورمان ایران از دسته کشورهایی  با شمار دانشگاه های زیاد به حساب می آید. بسیاری از این دانشگاه ها همچون دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، معتبر و دولتی هستند که در جهان سرشناس اند.

دانشگاه های غیر دولتی نیز سهم زیادی از دانشگاه های ایران را تشکیل می دهند ولی حرف زیادی برای مجامع علمی جهان ندارند. بیشتر دانشگاه های معتبر دولتی ایران در تهران قرار دارند که از آن جمله می توان به دانشگاه تهران، شریف و … اشاره کرد. اکنون می خواهیم به یکی از دانشگاه های مهم تهران به نام دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بپردازیم.

تاسیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی از دسته دانشگاه هایی است که پس از انقلاب اسلامی و در سال 1365 تشکیل داده شد. در تشکیل این دانشکده برخی از واحد های دانشگاه ملی سابق یا همان شهید بهشتی فعلی نیز ادغام شدند.

هسته ی اولیه ی این دانشگاه عبارت بود از دانشکده ی پزشکی دانشگاه ملی ایران که اولین دانشکده ی پزشکی خصوصی نیز بود. این دانشکده در سال 1338 شمسی با پذیرش دانشجو در رشته ی پزشکی شروع به کار کرد.

 

تحولات دانشگاه شهید بهشتی از حالت خصوصی به عمومی

مهمترین تغییر که این دانشگاه و بسیاری دانشگاه های دیگر داشته اند در سال 1353 بوده است.

 در این سال دولت به پشتوانه ی درآمد های نفتی توان پرداخت شهریه به موسسات ملی که قبل تر خصوصی بودند را پیدا کرد. به همین دلیل این موسسات از حالت خصوصی درآمده و شکل عمومی به خود گرفتند لذا دانشگاه که قبل تر فقط مخصوص طبقات مرفه نشین بود از این حالت خارج شد و تبدیل به دانشگاهی عمومی برای تمام مردم شد که از طریق کنکور سراسری به آن وارد می شدند.

مهترین تحول در تاریخ دانشگاه در سال ۱۳۵۳ رقم خورد، هنگامی که دولت وقت به پشتوانه درآمدهای نفتی اقدام به پرداخت شهریه موسسات آموزشی ملی (خصوصی) و رایگان کردن آن‌ها نمود. این امر سبب شد تا بافت دانشجویی دانشگاه از انحصار طبقه مرفه و بالای جامعه خارج شده و دانشجویان از طبقات مختلف و شرایط گوناگون از طریق کنکور سراسری وارد این دانشگاه شوند و بدین ترتیب دانشگاه عملاً به صورت یک دانشگاه عمومی مانند سایر دانشگاه‌ها درآمد.

بیمارستان‌ های دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

بعد ها در سال 1358 این مرکز، دانشگاهی دولتی اعلام شد. نام دانشگاه نیز در سال 1362 به دانشگاه شهید بهشتی تغییر یافت.

دانشکده ی علوم پزشکی شهید بهشتی در سال 1365 با مراکزی که برخی از آنها وابسته به وزارت بهداری بود است و برخی دیگر نیز وابسته به دانشگاه ملی سابق بوده است شروع به فعالیت نمود. از جمله این مراکز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

دانشکده پزشکی، دانشکده دندانپزشکی، واحدهای آموزشی پرستاری و مامایی، بیمارستان‌های آیت‌الله طالقانی، امام حسین، شهید مدرس و لقمان حکیم. این ها مواردی بودند که مربوط به دانشگاه ملی سابق بوده اند.

و مواردی که وابسته به وزارت بهداری بوده اند نیز به شرح زیر می باشند: آموزشگاه عالی علوم تغذیه و صنایع غذایی، بیمارستان شهداء، بیمارستان کودکان مفید، بوعلی، لبافی‌نژاد، اختر، مهدیه.

زمانی که سازمان منطقه ای بهداشت و درمان استان تهران با دانشگاه های علوم پزشکی ادغام شدند واحد های زیر به دانشگاه منتقل شدند: مراکز بهداشت شمال، شمیرانات و شرق، شبکه‌های بهداشت و درمان ورامین، دماوند و فیروزکوه، بیمارستانهای طرفه، اشرفی اصفهانی، ۱۷ شهریور، ۱۵ خرداد، امام خمینی فیروزکوه، شهید مفتح ورامین، سوم شعبان دماوند و همچنین درمانگاه دندانپزشکی شهید قاضی طباطبایی.

فعابیت های پژوهشی دانشکده علوم پزشکی شهید بهشتی تهران

فعالیت های دانشگاه علوم پزشکی تنها مربوط به کارهای علمی پژوهشی نمی شود و در حوزه های دیگری از جمله نظارت بر خدمات بهداشتی و درمانی بیش از 10 میلیون نفر از جمعیت استان تهران از جمله مناطق شمالی، غربی و شرقی تهران، شهرستان دماوند، شهرستان فیروزکوه و شهرستان های دیگری از جمله ورامین، پاکدشت، پیشوا، شهریار، رباط کریم، ملارد، شهرقدس و بهارستان را بر عهده دارد. دانشگاه شهید بهشتی جزو برترین دانشگاه های ایران است و دانشگاه علوم پزشکی آن نیز از جمله برترین دانشگاه های تهران و ایران در زمینه ی پزشکی می باشد.

 

همکاری دانشکده شهید بهشتی تهران با مراکز وابسته به تغذیه و دارو

 از جمله دیگر زمینه هایی که دانشگاه در آن ها فعالیت دارد می توان به موارد زیراشاره نمود: حوزه ی معاونت غذا، دارو، کارخانجات مواد غذایی، کارخانجات مواد آشامیدنی، مواد آرایشی بهداشتی، ترک اعتیاد، تامین دارو، توزیع دارو، مرکز ملی اطلاع رسانی دارو و همچنین سموم و مرکز رسیدگی به شکایات غذایی و آرایشی و بهداشتی استان تهران در معاونت غذا و داروی این دانشگاه قرار گرفته است.

رتبه اول دانشکده های علوم پزشکی کشور

در میان دانشکده های علوم پزشکی سراسر ایران رتبه ی اول مختص به دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشد و بعد از آن دانشگاه پزشکی شهید بهشتی قرار دارد. در زمینه ی دندان پزشکی دانشگاه شهید بهشتی رتبه ی نخست در کشور را دارد که متقاضیان برای قبولی در آن رشته باید رتبه های بسیار عالی را کسب کنند.

 دانشجویان دندانپزشکی این دانشگاه علاوه بر دروسی که تمامی دانشجویان دندانپزشکی طی می کنند باید 14 دوره ی نخصصی  دیگر بگذرانند.

نقش دکتر شریعتی در دانشگاه شهید بهشتی تهران

انجمن اسلامی دانشگاه شهید بهشتی از باسابقه ترین انجمن اسلامی های کشور میباشد که در تاریخ 16 آذر ماه سال 48 شمسی و قبل از انقلاب شروع به کار کرد. آغاز این انجمن اسلامی مربوط به سخنرانی دکتر شریعتی در دانشکده پزشکی وقت می باشد.

 پس از پیروزی انقلاب اسلامی اتحادیه ی انجمن های اسلامی تشکیل شد و انجمن اسلامی دانشکده بهشتی نیز به این مجموعه منتقل شد. هم اکنون این عضو یکی از قویترین اعضای انجمن های اسلامی سراسر کشور به حساب می اید و دو رای دارد.

نقش دانشگاه شهید بهشتی در سیاست

انحمن اسلامی این دانشگاه کارهای سیاسی بسیاری انجام داده است که از ان جمله می توان به نگارش نامه های تند علیه دولت تدبیر و امید در سالهای اخیراشاره کرد. نامه ی دیگری از این تشکل به وزارت بهداشت فرستاده شده است که در طی آن جنجال زیادی پیش آمد که موضوع آن واردات بسیار موارد تراریخته شده به کشور بوده است. نام این نامه عبارت بود از: روپوش کثیف جنجال زیادی آفرید.

 

دانشکده های علوم پزشکی شهید بهشتی تهران

بالاتر اشاره شد که دانشگاه شهید بهشتی دارای 13 دانشکده می باشد. این دانشکده ها عبارت اند از: دانشکده پزشکی ، دانشکده دندانپزشکی، دانشکده پرستاری و مامائی دانشکده داروسازی، دانشکده پیراپزشکی، دانشکده بهداشت، دانشکده توانبخشی، دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذائی، دانشکده سلامت، ایمنی و محیط زیست، دانشکده طب سنتی، دانشکده فناوریهای نوین پزشکی، دانشکده آموزش علوم پزشکی، دانشکده مجتمع آموزش عالی سلامت ورامین

 

لیست مراکز درمانی دانشگاه شهید بهشتی

بیمارستان ها و مراکز درمانی متعلق به دانشگاه نیز عبارت اند از: مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی آیت‌الله طالقانی (بیمارستان طالقانی) ، مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی کودکان مفید (بیمارستان کودکان مفید)، مرکز پزشکی ، آموزشی و درمانی لقمان حکیم (بیمارستان لقمان) ، مرکز پزشکی ، آموزشی و درمانی شهدا(بیمارستان شهدا) مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی مسیح دانشوری (بیمارستان مسیح دانشوری) ، مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی امام حسین (بیمارستان امام حسین)، مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی اختر (بیمارستان اختر)، مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی شهید مدرس (بیمارستان مدرس)، مرکز پزشکی، آموزشی و درمانی مهدیه (بیمارستان مهدیه)

مقاطع تحصیلی در دانشگاه شهید بهشتی تهران

مقاطع تحصیلی که دانشگاه در آن ها دانشجو می پذیرد عبارت اند از: مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکترا، دکترای حرفه ای ، تخصصی و و فوق تخصصی در دوره‌های روزانه و شبانه.

همچنین این دانشگاه در حال حاضر 13000دانشجو دارد.

اجاره سوئیت مبله در تهران با ایران ماوا

این مطلب را به اشتراک بگذارید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست