تهرانپارس و فلکه های آن را بیشتر بشناسید

6K
اجاره آپارتمان مبله تهران

تهرانپارس یکی از محله های تهران که قبلا به صورت روستایی بوده و بعدها تغییر شکل داده شد. این محله تهرانی دارای زمین های زیادی بود که امکان ساختن ملک بر روی آنها وجود داشت.

فردی زرتشتی مذهب به نام هرمز آرش این زمین ها را که در حدود 36 میلیون متر مربع وسعت داشتند را خرید و شروع به ساختن محله کرد و از آن پس این منطقه تهرانپارس نام گرفت.

موقعیت مکانی محله تهرانپارس

تهرانپارس کنونی از شمال با بزرگراه بابایی، خیابان استخر و محله قنات کوثر در ارتباط است و از شرق با بلوار پروین، جوادیه و گلشن و از غرب با بزرگراه شهید باقری، کوی نارمک و اوقاف و از جنوب هم با خیابان دماوند، محلات آشتیانی و سرخه حصار مربوط می شود.

از تهرانپارس بزرگراه هایی رد می شوند که از جمله آنها می توان به رسالت، زین الدین و باقری اشاره کرد.  بلوار اصلی این منطقه نیز آرش تیرانداز نام داشت که پس از تغییرات پی در پی سرانجام به آِت الله خوشوقت تغییر نام داد.

 

قیمت خانه در تهرانپارس

قیمت زمین های تهرانپارس یکسان نیست و در قسمت های غربی آن قیمت ها به مراتب بیشتر از قسمت های شرقی آن است و در شهرک هایی همچون امید، پارس، فرهنگیان و… قیمت ها بسیار بیشتر است که البته این منطقه ها از مناطق شرقی بسیار مدرن تر نیز می باشند. قشر ساکن نیز بیار مرفه تر می باشند.

آشنایی با فلکه های محله تهرانپارس

برخی قسمت های تهرانپارس تهران هنوز نام های قدیمی خود را دارند که از آن جمله می توان به كادوس، زرين ، رشيد ، رستم ، گيو و پارسيان اشاره کرد. این منطقه که در شمال شرق تهران قرار دارد دارای آب و هوای سردو نسبتا مطبوعی می باشد. این محله دارای چهار فلکه می باشد که فلکه ی اول به قمر بنی هاشم و سوم نیز به سجادیه اخیرا تغییر نام داده اند.

گفته شد که این منطقه دارای 4 فلکه است که فلکه ی سوم و اول دستخوش تغییر نام شده اند ولی فلکه های دوم و چهارم به نام پیشین خود هستند ولی به جای آن در ظاهرشان تغییر ایجاد شده است. تقاطعی که در آن بزرگراه رسالت از خیابان تیر انداز عبور می کند را چهار راه تیر انداز می نامند

اقامت آمریکایی ها در محله تهرانپارس

در بالاتر اشاره شد که فردی به نام هرمز آرش 36 میلیون متر مربع از زمین های محله را خریداری نمود. قبل از هرمز آرش، این زمین ها مربوط به خاندان ابوالقاسم بختیار بود. بعدها تهرانپارس به دست مهندسان فرانسوی طراحی شد. مدتی نیز امریکایی های مقیم ایران در تهرانپارس زندگی می کردند که با انقلاب سال 57 از ایران خارج شدند.

در جایی که تهرانپارس کنونی قرار دارد چندین روستا قرار داشته است که دو مورد از آنها عبارت اند از: مهدی آباد و مجید آباد.

روستای مهدی آباد در تهرانپارس قدیم

مهدی آباد در دهه ی 30 هجری تبدیل به مخروبه شده بود و امروزه نیز اثری از آن بر روی نقشه نمی باشد. مسبب اصلی این امر نیز آمریکایی ها بوده اند که قنات روستا را خریداری کرده و به همین دلیل باعث تخریب روستا شدند.

مجید آباد در محله تهرانپارس قدیم

مجید آباد نیز روستایی قدیمی در شرق تهران بوده است که امروزه نیز به حال قبلی خود است.نام مجید آباد نیز تغییر نکرده  و همان مجید آباد مانده است. باغی در این منطقه است که به دلیلی سرسبزی که دارد مورد توجه فیلمسازان بوده و سریال باغ گیلاس در این باغ ساخته شده است.

تراکم جمعیت در تهرانپارس

شمار کوچه های این منطقه به 60 و همچنین خیابان هایش 11 عدد بوده که از شماره ی 103 تا 123 نامگذاری شده اند. کوچه ها نیز از شماره ی 102 تا 220 به صورت یکی درمیان شماره گذاری شده اند.

گردشگری در محله تهرانپارس

از جمله اماکن مهم و گردشگری محله تهرانپارس می توان به: باغ پرندگان تهران، پارک جنگلی یاس فاطمی، پارک جنگلی لویزان، پارک جنگلی سرخه حصار، پارک پلیس، مرکز خرید سپید، مرکز خرید پارسیان، هتل شهر، فرهنگسرای اشراق و رستم باغ اشاره کرد. لازم به ذکر است که رستم باغ محلی ساخته شده ویژه ی زرتشتیان است.

امروزه بسیاری از مسافران اجاره سوئیت مبله در تهران را در الویت قرار می دهند. خوانندگان گرامی می توانند برای سهولت در این امر با ایران ماوا تماس بگیرند.

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست