آشنایی با دانشگاه تهران

5K
اجاره آپارتمان مبله تهران

در دوران پهلوی یعنی زمان حکومت محمدرضا شاه و رضا شاه پهلوی دانشگاه های زیادی ایجاد شد که امروزه بعنوان دانشگاه های برتر و اصیل کشور شناخته می شود. از جمله دانشگاه هایی که در این دوران ساخته شد می توان به آریا مهر یا همان شریف، علم و صنعت و دانشگاه تهران اشاره کرد.

 

امکانات دانشگاه تهران

 دانشگاه تهران بزرگترین مرکز آموزش عالی می باشد و در زمان رضا شاه پهلوی و به سال 1313 تاسیس شد. تعداد واحد های این دانشگاه به 9 می رسد. دانشکده های دانشگاه نیز در حدود 25 مجموعه هستند. مراکز پژوهشی نیز 11 مرکز می باشند.

دانشگاه تهران بعنوان یکی از برترین مراکز آموزشی و بعنوان یکی از بهترین دانشگاه های سراسر کشور دارای بهترین اساتید در زمینه های مختلف می باشد. همچنین این دانشگاه بعنوان یکی از 100 برند برتر کشور در سال 92 شناخته شده است.

 ریاست این دانشگاه در حال حاضر بر عهده ی محمود نیلی احمد آبادی می باشد.

 

تاسیس دانشگاه تهران

 درباره ی نحوه و زمان تاسیس دانشگاه تهران اطلاعات دقیقی در دسترس نیست و نظرات مختلفی در این باره موجود است اما برای آن می توان به نامه ای که که به مزیر معارف از جانب محمد تدین فرستاده شد اشاره کرد:

راجع به university  که آن را می‌توانیم دارالعلوم بگوییم کمال علاقه را دارم و مشغول تهیه لوازم مقدمات آن هستم. نظرمن این استکه در یک فضای وسیعی که شاید   ۸۰تا۱۰۰هزار ذرع مربع وسعت داشته باشد، بنایی ساخته شود که شعب علوم و فنون درآنجا تأسیس گردد.

آنچنان که می گویند تفکرات درباره ی ساختن دانشگاه تهران از سال 1305 شمسی شروع شد اما این تنها آغاز پیشنهاداتی برای ساختن یک مجموعه آموزشی بسیار بزرگ بود.

 تصمیم قطعی برای ساختن دانشگاه چیزی حدود 8 سال به طول انجامید و در همین سال طرح تاسیس این مجموعه به تصویب شورای ملی رسید. در سال 1310 وزیر دربار به فرمان رضا شاه عیسی صدیق را مامور کرد تا برای تحقیق در تاسیسات علمی دنیای جدید  به آمریکا سفر کند و طرحی را پس از مطالعه به دولت تقدیم کند.

طرح عیسی صدیق مورد قبول وزارت معارف وقت قرار گرفت و با پیگیری وی سرانجام در تاریخ 8 خرداد 1313 طرح تاسیس دانشگاه تهران به تصویب شورای ملی رسید.

 

معمار فرانسوی ساختمان دانشگاه تهران

معماری دانشگاه تهران را معماری فرانسوی انجام داده است که البته درباره ی قانع کردن وزرا و دولتمردان برای ساختن دانشگاه حکایتی است که گفتن آن خالی از لطف نمی باشد.

روزی در مجلسی که شاه و وزرا تماما حضور داشتند محمد علی فروغی و وزرا به تعریف و تمجید از شهر و زیبایی های آن نزد شاه پرداختند. در این بین علی اصغر حکمت اذعان نمود که حیف است شهری به این مدرنی از دیگر بلاد عقب باشد و انیورسیته نداشته باشد.

این حرف در آن جمع مقبول همه افتاد و برای این کار ابتدا 250000 تومان در نظر گرفته شد تا زمین مناسبی برای این امر پیدا کنند و شروع به ساختمان سازی کنند. برای اجاره سوئیت در تهران با ما در تماس باشید.

بالاتر به معماری فرانسوی اشاره شد که یافتن زمین مناسب نیز به کمک وی انجام شد. نام این معمار آندره گدار بود و آن روزها بعنوان مهندس در خدمت وزارت معارف بود. پس از جستحوی فراوان زمینی در اطراف باغ جلالیه برای این امر در نظر گرفته شد. امروزه به دلیل شلوغی و پر بودن تهران از ساختمان ها ساختن دانشگاهی به وسعت دانشگاه تهران ناممکن می باشد.

اما در گذشته این چنین نبوده بلکه به دلیل خلوت بودن زمین ها، صاحب ملک ها برای چنین امرهایی به دلیل سود بالایی که داشتند سر و دست می شکستند.

 عده ای از دولتیان زمین های بهجت آباد را برای ساختن دانشگاه مناسب دیدند اما به دلیل سیل گیر بودن این منطقه و وسعت کم این امر انجام نشد که البته ناراضی بودن رضا شاه در این باره ل2نیز بی تاثیر نبود و کسی نمی توانست روی حرف رضا شاه حرفی بزند.

 

ادغام مدارس و دارلفنون ها تحت هنوان دانشگاه تهران

این مؤسسه با ادغام کردن دارالفنون، مدرسه علوم سیاسی، مدرسه طب، مدرسه عالی فلاحت و صنایع روستایی، مدرسه فلاحت مظفر (اولین مدرسه کشاورزی در ایران)، مدرسه صنایع و هنر (تأسیس توسط کمال الملک)، مدرسه عالی معماری، مدرسه عالی حقوق،و چند مرکز آموزش عالی دیگر تهران دایر گشت.

و در۱۵ بهمن ماه همان سال بود که کلنگ تأسیس دانشگاه تهران توسط رضا شاه درزمین ‌هایپردیس جلالیه تهران (درجنوب پارک لاله کنونی) به زمین زده شد و در جمعه  ۲۴اسفند رسماً دانشگاه تهران تأسیس گشت.

 

آیا دکتر حسابی موسس دانشگاه تهران است؟

برخی دکتر محمود حسابی را موسس دانشگاه تهران می دانند که التب برخی از جمله ضیا موحد آن را تکذیب می کنند. شرح تکذیب وی عبارت است از:

کذب محض است! تاریخ دانشگاه تهران کاملاً روشن است. دکترحسابی اصلاً آن موقع کاره‌ای نبوده که بخواهد دانشگاه تهران را تأسیس کند. تاریخ دانشگاه تهران که معلوم است. شما چرا این سؤال را از من می‌پرسید؟

در بالاتر هم گفتیم که مهندسی فرانسوی مسئول طراحی دانشگاه تهران بوده است. طرح و شکل ساختمان بر اساس الگوهای فرانسوی می باشد. مهندسان فرانسوی در طرح دانشگاه تهران نهایت سعی خود را نمودند تا به استاندارد های فرانسه نزدیک شوند و این موضوع را می توان از شباهت بسیار زیاد دانشکده هنرهای زیبا با دانشسرای عالی ملی هنرهای زیبای پاریس متوجه شد. طراحی این دو ساختمان کاملا مشابه است.

 

ساخت پردیس دانشگاه تهران

پردیس دانشگاه تهران و بناهای واقع در آن به دست مهندسین زیر طراحی شده است: رولاند دوبرول، ماکسیمسیرو، مارکوف، آلکساندرموزر، آندرهگدارد و محسن فروغی.

ساختار دانشکده از لحاظ درسی و پژوهشی بیشتر شبیه به ساختار دانشگاه های آمریکایی می باشد. این سیستم از سال 1940 میلادی شروع به حرکت و فعالیت نمود.

 

همکاری دانشگاه تهران با آمریکا

 مثالی بر این واقعه توسعه یافتن دانشکده کشاورزی با استفاده از دانشگاه یوتا آمریکا می باشد. علاوه بر توسعه ی دانشگاه کشاورزی موارد دیگری شاهد بر این ماجرا هستند که از آنها می توان به موارد زیر اشاره نمود: ارائه مدرک دکترا در دانشگاه علوم اداری به کمک دانشگاه کالیفرنیا در سال 1954، آغاز به کار نمودن موسسه روزنامه نگاری به کمک دانشگاه ویرجینیاو جیمز ولارد و رشته ی دکترای سلولی نیز به سال 1965  ب کمک دانشگاه هاپکینز راه اندازی شد.

در گذشته بعضی از دانشگاه های آمریکایی بر فعالیت های دانشگاه تهران نظارت داشتند که از آن جمله می توان به: دانشگاه ایندیانا، دانشگاه ایلینویدراورباناشامپاین، دانشگاه کلرادودربولدر، دانشگاه آلاباما، ودانشگاه ایالتیکلرادو و… اشاره کرد.

ایران ماوا مرکزی مطمئن برای رزرو خانه مبله در سفرهای شما به پایتخت.

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست