آشنایی با دانشگاه صنعتی شریف تهران

7K
اجاره آپارتمان مبله در تهران

بسیاری از دانشگاه های مهم ایران در تهران واقع شده اند.هر کدام از این دانشگاه ها در زمینه ای خاص فعالیت می کنند و ویژگی های خاصی دارند که آن را از بقیه ی دانشگاه های تهران متمایزمی کنند. از جمله دانشگاه های برتر تهران می توان به دانشگاه صنعتی شریف اشاره کرد. دانشگاه صنعتی شریف رتبه 400 بین دانشگاه های جهان را دارد.

 

تاسیس دانشگاه صنعتی شریف

 این دانشگاه که در سال 1358 تغییر نام یافت. سال تاسیس این دانشگاه بر می گردد به دوران حکومت محمد رضا شاه پهلوی در 1344 که با نام دانشگاه صنعتی آریامهر بنیانگذاری شد. دلیل تغییر نام آن به صنعتی شریف وجود افتخار آفرین یکی از دانش آموختگان این دانشگاه به نام مجید شریف واقفی بود.

 

آدرس دانشگاه شریف تهران

دانشگاه صنعتی شریف تهران در خیابان آزادی و محله ی طرشت قرار دارد. در نزدیکی این دانشگاه ایستگاه مترو نیز قرار دارد که به نام همین دانشگاه است.

 

رشته های محبوب دانشگاه صنعتی شریف

 به جز واحد اصلی دانشگاه صنعتی شریف، این دانشگاه یک واحد پردیس هم در کیش دارد. عموم پذیرفته شدگان این دانشگاه در مقطع کارشناسی از رشته های ریاضی و فنی می باشد که البته مرتبط با رشته های دانشگاه است. دانشگاه صنعتی شریف از لحاظ علمی یکی از برترین دانشگاه های کشور است که هر ساله متقاضیانی با رتبه های برتر می گیرد.

 

موفقیت دانشجویان دانشکده شریف تهران

تعداد دانشجویانی که از این دانشگاه برای کشورهای دیگر بورس می شوند سهم زیادی از کل دانشجویان بورس شده را تشکیل می دهد. بسیاری از این دانشجویان برای کارشناسی ارشد هم داوطلب می شوند و اکثرا با نمرات و معدل های بالا قبول می شوند. بسیاری از این دانشجویان پس از فارق التحصیلی سهم بسیاری را در بخش های مدیریت اجرایی، فنی و علمی دارند.

 

هیات علمی دانشگاه صنعتی برتر تهران

با توجه به وسعت زیاد و بزرگی این دانشگاه و تعدد دانشکده ها طبیعی است که تعداد کارکنان نیز زیاد باشد. هیات علمی این دانشگاه عبارت است از 484 نفر که آن نیز متشکل از 181 استاد، 105 دانشیار، 176 استادیار، 20 نفر مربی و دو نفر نیز مربی آموزشیار می باشد.

 

نخبه های مهندسی صنعتی شریف

 در سال گذشته 50 درصد از کنکوری ها با رتبه های بین 1 الی 500 در این دانشگاه قبول شده اند. از مسابقات و همایشاتی که در این دانشگاه بر گزار می شود می توان به: مسابقات جهانی برنامه‌نویسی دانشجوییACM، ماراتون برنامه نویسی تلفن همراه، مسابقات ROBOCUP، مسابقات خودروهای هیبریدی، مسابقات رباتیک، مسابقات شناورهای ملی هوشمند و بسیاری برنامه های متنوع و جذاب دیگر اشاره کرد. نام موسس این دانشگاه محمد علی مجتهدی گیلانی می باشد.

 

اهداف محمد رضا شاه از تاسیس دانشگاه شریف

همانطور که در بالاتر گفته شد این دانشگاه به دست شخص شاه ساخته شده است و تاسیس آن به دست محمد علی مجتهدی بوده است. دانشگاه صنعتی شریف در ابتدا به ریاست اسمی خود محمدرضا شاه بوده است. شاه از ساختن دانشگاه صنعتی شریف دو هدف داشته است. یکی تربیت متخصصانی با آگاهی وسیع علمی و کاردانی برای صنایع سنگین ایران.

دیگر هدف محمدرضا شاه این بود که دانشگاه صنعتی شریف یا همان آریامهر بعنوان یکی از مراکز پیشرو در زمینه ی علم و فناوری در جهان باشد البته شاه به هدف اول یعنی آموزش عالی بهای بیشتری داد و آن را صدر اهداف خودش قرار داد. پس از تاسیس این دانشگاه دانشجویان بسیاری به آمریکا و دانشگاه هاروارد فرستاده شدند.در شراکت با هاروارد، جرج تاون و کلمبیا دانشگاه های جدید تخصصی تاسیس کرد.

 

تاسیس یک MIT در ایران

ببا این همه، شاه ام آی تی را مدلی ضروری برای ایران می دانست. زمانی که حسین نصر را منتصب می کرد به او توضیح داد که یک ام آی تی ایرانی می خواهد نه چیز دیگر. لازم به توضیح است که حسین نصر اولین دانش آموخته ی ام آی تی بود.

مانی که محمدضا شاه به مجتهدی دستور تاسیس دانشگاه را داد دو حالت پیش روی او گذاشت که عبارت اند از: تاسیس یک دانشگاه برای توسعه علوم مهندسی و کمک به پیشرفت صنعتی ایران و دومی هم نظارت بر دانشجویان ایرانی در اروپا .

مجتهدی راه اول را انتخاب کرد که بعد ها در مصاحبه ای دلیل این امر را این گفت که نمی خواسته ایرانیان از این فرصت که در یک دانشگاه مناسب آموزی ببینند و انسان هایی منضبط و دارای اعتماد به نفس شوند و در نتیجه برای آبادانی ایران تلاش کنند را از دست بدهند.

 

موانع ایجاد دانشگاه صنعتی شریف تهران

در آن سال ها موانع بسیاری برای ایجاد دانشگاه وجود داشت که مجتهدی از تمامی آنها آگاه بود. این موانع عبارت بودند از: دفع وابستگی دولت به همراه قوانین. بودجه ی کم که به او اجازه ی استخدام استادان مورد نیاز را نمی داد، اجازه ی  خرید لوازم مورد نیاز را نمی داد و همچنین به همین دلیل بودجه ی کم اجازه ی باز نمودن درهای دانشگاه پس از چند ماه را پیدا نکرد.

 

اولین جذب دانشجو در دانشکده صنعتی شریف

اولین جذب دانشجوی دانشگاه صنعتی شریف پس از استخدام 50 عضو هیات علمی در سال 1345 بود که تعداد دانشجویان جذب شده 400 نفر بود. رشته های ابتدایی این دانشگاه نیز عبارت بودند از: مهندسی برق،مهندسی مکانیک،مهندسی شیمی ومهندسی متالورژی.

پس از آن دانشکده های فیزیک، علوم ریاضی و مدیریت صنعتی و اقتصاد مهندسی ایجاد شدند و در سال بعد نیز یعنی در سال 1348 دانشکده ی شیمی را تاسیس کردند. دانشکده ی مدیریت صنعتی و اقتصاد مهندسی پس از جذب دانشجو به دانشکده مهندسی صنایع تغییر نام داد. بعدها دانشکده مهندسی سازه نیز در این دانشگاه تاسیس شد.

 

نام گذاری دانشگاه شریف تهران

در واقع دانشگاهی که با عنوان دانشگاه آریامهر شناخته می شد یک شعبه در تهران و شعبه ی دیگرش در اصفهان بود. بعد ها به احترام مجید شریف واقفی، فردی که پیش از انقلاب کشته شد نام واحد واقع در تهران را دانشگاه شریف گذاشتند. لازم به ذکر است که مجید شریف واقفی از فارغ التحصیلان دوره اول مهندسی برق بود.

 دانشگاه صنعتی شریف تهران از دانشگاه های جوان کشور می باشد. همانطور که محمدرضا شاه خواستار ایجاد یک ام آِ تی در کشور بود دانشگاه صنعتی شریف بر اساس ساختار ام آی تی آمریکا ساخته شد و معمار اصلی آن نیز حسین امانت بود.علاوه بر دانشگاه آریامهر تهران، آریا مهر اضفهان نیز بر اساس ساختار ام آی تی آمریکا بود.

از وقایع سیاسی این دانشگاه می توان به خاکسپاری شهدای دفاع مقدس در دانشگاه و اعتراضات پس از آن اشاره نمود.

 

مشاهیر دانشگاه صنعتی شریف

از جمله افراد شاخص جهانی که از این دانشگاه دیدن کرده اند می توان به: دانشمندان ودانشگاهیان برجسته بین‌المللی ازاین دانشگاه بازدید و در آن سخنرانی کرده‌اند که از آن جمله بازدید جوزف تیلور و توماس شلینگ در سال  ۱۳۸۶، برتون ریشتر در خرداد ۱۳۸۷، رئیس انجمن دانشگاه‌ های آمریکایی به همراه چند تن از رؤسای چند دانشگاه آمریکا از جمله دانشگاه‌ های کُرنِل، کارنِگیمِلون ، فلوریدا، مِریلند، رایسو کالیفرنیا دیویس درسال۱۳۸۷، برنده نوبل فیزیک، کنستانتینن ووسلوف و سدریکویلانی درسال۱۳۹۴ اشاره کرد.

 

بیانیه سال 88 اساتید صنعتی شریف

در سال 1388 طی بیانیه ای در آستانه انتخابات ریاست جمهوری جنبشی شکل گرفت که در آن 125نفر از استادان دانشگاه خواستار اجرای عقلانیت در مدیریت کشور شدند و در آن بیانیه از موضاعات زیر انتقاد زیادی به عمل آمد:

 خارج کردن تدریجی متخصصان با تجربه ازدایرهٔ تصمیم‌گیری، عدم ثبات مدیریتی، گسترش واردات کالاهای مصرفی به بهای ضربه به تولیدات داخلی، به رکود کشاندن اقتصاد برای جبران اسراف‌ کاری‌ها وبی برنامگی‌های گذشته، عدم بهبود شاخص ‌های رشد و بیکاری وتورم با وجود درآمدهای کلان نفتی، پسرفت شاخص‌های خط فقر و نابرابری‌های اقتصادی وگریختن از حسابرسی و قوانین مصوب، تنزل گفتمان اجتماعی صرفاً به دادوستدهای پولی با وجود ادعاهای ارزشمدارانه، تکیه برشعارهای عوام ‌پسند نظیرمبارزه با مافیا ومظلوم‌ نمایی با وجود دراختیار داشتن تمام ابزار قدرت، تحقیر مردم وسعی در تطمیع آنان به نام عدالت ‌طلبی از خزانه ملی، شکستن حرمت بزرگان واندیشمندان وهمچنین سوءاستفاده ازاحساسات پاک دینی و عدالت ‌طلبانه مردم درجهت فعال کردن شکاف‌های فرهنگی و طبقاتی، با ایجاد تضاد و تفرقه درسطح ملی.

بیانیه ای که به آن اشاره شد از جمله بیاناتی بوده که تاثیر بسیاری در مطبوعات منتقد دولت داشته است وکه در آن رِؤسای دانشکده های مکانیک، برق، کامپیوتر، عمران، مهندسی، نفت، شیمی و… شرکت داشتند و همچنین استادان به نامی همچون  یحیی تابش، جواد صالحی، محمدعلی نجفی، محمداردشیر، حسام الدین ارفعی، فرهاد اردلان، مهدی بهادری نژاد، محمد قدسی، علینقی مشایخی وحسین معصومی همدانی و… آن را امضا زدند.

 

امکانات دانشگاه صنعتی شریف تهران

دانشگاه صنعتی شریف نه تنها یکی از بهترین دانشکده های کشور است بلکه جزو برندهای برتر کسور نیز می باشد. این دانشگاه جزو 100 برند برتر کشور می باشد.

اکنون در سال 1397 عمر دانشگاه 52 سال است که دو سال پیش یعنی در سال 1395 جشن 50 سالگی دانشگاه در سالن تربیت بدنی برگزار شد. در هر کدام از دانشکده ها نیز جشن جداگانه ای برگزار گشت. در این جشن و در قسمت اصلی آن یعنی سالن تربیت بدنی بزرگان و فارغ التحصیلان زیادی در آن سخنرانی کردند که از آن جمله می توان به: عادل فردوسی پور، دکتر جواد صالحی، جمال الدین گلستانی و… اشاره کرد.

رزرو آپارتمان مبله با ایران ماوا

 

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست