دانشگاه شهید بهشتی تهران را بیشتر بشناسید

9K
اجاره آپارتمان مبله

یکی از دانشگاه های مهم که در شهر تهران واقع شده و به عنوان یک دانشگاه معتبر دولتی ایران شناخته می شود دانشگاه شهید بهشتی می باشد.  آدرس و منطقه ی مکانی این دانشگاه در اوین (غرب ولنجک و شرق درکه) می باشد.

ریاست دانشگاه شهید بهشتی در حال حاضر به عهده ی جناب آقای سید حسن صدوق بوده و این دانشگاه از نوزده دانشکده ، شانزده مرکز ویژه ی تحقیق و مطالعات و همچنین سه پردیس بهره می برد.

 

از دانشگاه ملی ایران تا دانشگاه شهید بهشتی تهران

در سال 1338 هجری شمسی بود که علی شیخ الاسلام با دستور محمد رضا شاه پهلوی اقدام به تاسیس این دانشگاه نمود. در ابتدا نام این مرکز ” دانشگاه ملی ایران” انتخاب شد.

بعد از این که در سال 1339 دانشگاه ملی ایران به صورت رسمی افتتاح شد ، در همان سال دو دانشکده ی معماری و شهرسازی  و بانکداری اقدام به پذیرش دانشجو نمودند.

تغییر نام این مرکز از دانشگاه ملی ایران به دانشگاه شهید بهشتی نیز حدود پنج سال پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی توسط ستاد انقلاب فرهنگی اتفاق افتاد.

 

نیاز به ساخت دانشگاه ملی ایران

آذر ماه سال 1333 هجری شمسی ، بعد از این که شاه لیران از کودتا رهایی یافته بود به آمریکا سفر کرد.

در جریان این سفر علی شیخ الاسلام که پیش تر از وی نام بریدم به عنوان نماینده ی دانشجویان به ایراد سخنرانی پرداخت .

یکی از پیشنهادهایی که وی در این سخنرانی مطرح نمود تاسیس دانشگاه ملی ایران با هدف جلوگیری از خروج جوانان به خارج از کشور برای ادامه تحصیل بود.

شاه ایران نیز با این موضوع موافقت نمود.

در زمان حکومت پهلوی وقتی نام “ملی” روی موسسه ای آموزشی گذارده می شد ، بیانگر این مطلب بود که آن موسسه خارج از پوشش و حمایت دولت بوده و به واسطه ی دریافت شهریه از دانشجویان ، کارآموزان و متقاضیان اداره می شود.

علی شیخ الاسلام در راستای بهبود کیفیت امور دانشگاه از سوی شاه ماموریت یافت تا در مورد نحوهی مدیریت این نوع مراکز آموزشی در اروپا و امریکا مطالعاتی انجام دهد.

سال 1338 هجری شمسی بود که چندین نفر از از اساتید مطرح دانشگاه به سرپرستی جهانشاه صالح که در آن زمان ریاست دانشگاه تهران را بر عهده داشت در ملاقاتی با شاه ایران ، مجددا پیشنهاد تاسیس دانشگاه ملی ایران را مطرح نمودند.

البته از نتایج این مذاکره هنوز اطلاع کاملی به دست نیامده است.

علی شیخ الاسلام که به امریکا و اروپا سفر کرده بود در همان دوران به کشور بازگشت و موافقت نهایی شاه در روز دهم آذرماه 1338 باعث شد که وی دبیرخانه ای با عنوان ” دبیرخانه دانشگاه ملی” در خانه ای که در خیابان رامسر داشت راه بیندازد.

 

اقدامات جدی در تاسیس دانشگاه شهید بهشتی تهران

بیست و نهمین روز از اسفند ماه سال 1338 سپری می شد که طبق فرمان شاه و وزیر دربار(حسین علا) این دبیرخانه به ساختمانی انتقال یافت که در خیابان پاستور واقع گردیده بود.

این بنا از املاکی بود که در اختیار دربار بوده و به شخصی به نام شجاع الدین شفا که در آن زمان ریاست کمیته ی فراهم کردن مقدمات جشن های معروف 2500 ساله را بر عهده داشت سپرده شده بود.

دبیرخانه ی دانشگاه ملی ایران در روزهای نخست اقدام به جمع آوری و تهیه اطلاعات مربوط به سابقه ی کسانی پزرداخت که بعد از فارغ التحصیلی در اروپا و امریکا بیکار بودند.

در واقع این موضوع از مقدمات تاسیس دانشگاه به حساب می آمد.

 

مخالفین ساخت دانشکده بهشتی تهران

همزمان با فراگیر شدن موضوع تشکیل دانشگاه ملی و ایده ی کلی این مرکز، مخالفان زیادی در سخنرانی ها و مجامع به ابراز مخالفت پرداختن.. احمد فرهادی که در آن زمان ریاست دانشگاه تهران را برعهده داشت از مخافان تاسیس این دانشگاه به شمار می رود.

از جمله افراد دیگری که در این رابطه می توانیم نام ببریم میمندی نژاد و عبدالله ریاضی هستند که به ترتیب ریاست دانشکده ی دامپزشکی و دانشکده ی فنی را برعهده داشتند.

رئیس مجلس شورای ملی نیز یکی از مخالفان سرسخت به شمار می رت.

در یازدهم اسفند ماه سال 1338 بود که میمندی نژاد ضمن مصاحبه ای با روزنامه ی کیهان ایده ی تاسیس این دانشگاه را ایده ای نابجا نامید و دلیل خود را عدم تکمیل شدن دانشگاه تهران و در الویت قرار گرفتن این دانشگاه بیان نمود.

در واقع هدف اصلی وی ، تمرکز بر پیشرفت و ترقی دانشگاه تهران به عنوان یک دانشگاه معتبر دولتی بود.

این مخالفتها اما تاثیری بر تصمیم شاهنشاه نداشته و وی این موضوع را به طور کاملا جدی پیگیری می نمود.

 

تاسیس دانشگاه شهید بهشتی

حسین علا به عنوان ریاست هیئا امناء این دانشگاه برگزیده شد . سایر اعضای این هیئت را مدیر عامل بنیاد پهلوی، یکی از نمایندگان مجلس سنا، وزیر فرهنگ وقت و همچنین دو تن از نمایندگان مجلس شورای ملی تشکیل می دادند.

البته مدیر بانک ملی ، ریاست دانشگاه و ریاست اتاق بازرگانی و تعداد سه تن از افرادی که به عنوان شخصیت علمی و البته اقتصادی به شمار می رفتند نیز از اعضای هیئت امنای دانشگاه ملی به شمار می رفتند.

 

اساسنامه دانشکده بهشتی تهران

بالاخره پس از کشمکش های فراوان در سال 1339 بود که هئیت موتمنین اقدام به تصویب اساسنامه ی این دانشگاه نمودند که این اساسنامه را نیز شورای عالی فرهنگ به تصویب رسانید.

اگر بخواهیم در مورد این اساسنامه قدری بیشتر سخن بگوئیم باید به این موضوع اشاره کنیم که این اساسنامه متشکل از پنج فصل بود که در مجموع شامل 22 ماده می شد.

نخستین ماده ی اساسنامه به نام دانشگاه اشاره داشت که محل تاسیس آن را هم بیان کرده بود.

در سومین ماده نیز به دانشکده های این دانشگاه اشاره شده که متشکل از دو دانشکده ی “بانکداری و علوم مالی اقتصادی” و دانشکده ی “معماری ” می باشد.

 

جذب دانشجو با افتتاحیه دانشگاه

با وجود مخالفت های زیاد افرادی چون احمد فرهادی، میمندی نژاد و عبدالله ریاضی دو دانشکده به جذب دانشجو پرداخت. در این مرحله دانشگاه ملی یا شهید بهشتی فعلی تعدادی حدود 200 دانشجو را پذیرفت. شروع کار و فعالیت این دانشگاه از تاریخ 2 مهر 1339 که ابتدا در یک ساختمان اجاره ای نزدیک دوراهی یوسف آباد بود شروع شد.

افتتاحیه ی این دانشگاه که با حضور شاه و فرح بود در تاریخ 25 بهمن 1339 انجام شد. منبع اصلی درآمد دانشگاه بهشتی یا ملی سابق شهریه ای بود که توسط دانشجویان به دانشگاه پرداخت می شد که البته کمک های دولتی نیز از منابع تامین درآمد به حساب می آمدند.

 

ساختمان دانشگاه شهید بهشتی

به دلیل محدودیت و کوچک بودن ساختمان دانشگاه و همچنین موقعیت جغرافیایی نه چندان مناسب آن، شاه بعد از چند سال موافقت کرد که یک میلیون و پانصد هزار متر از زمین های سعادت آباد به این دانشگاه تعلق گیرد که البته برای این امر، دستور حسن ارسنجانی نیز موثر واقع شد. علاوه بر زمین یاد شده، 10 هزار متر از زمین های بالای میدان ونک و 70 هزار متر از زمین های خالصه مجاور اوین درکه برای اجرای ساختمان دانشگاه ملی در نظر گرفته شد.

مراسم کلنگ زنی شروع عملیات این دانشگاه با حضور افرادی چون فرح، علی شیخ الاسلام، انوشیروان پویان، هوشنگ نهاوندی و تعدادی دیگر از اشخاص علمی در منطقه ی بالای اوین درکه برگزار شد.

 

شهریه سنگین دانشگاه در ابتدای تاسیس

شیخ الاسلام که بنای دانشگاه بهشتی را بنیان نهاد کسانی را که در دانشگاه های آمریکا تحصیل کرده بودند را به تدریج به دانشگاه کشانید و آنها را اعضای هیات علمی قرار داد. دانشگاه بهشتی به دلیل سنگین بودن شهریه های دانشگاهی دارای متقاضیانی متمکن از نظر مالی بود. دانشگاه ملی جامعه جدیدی از طبقه سیاسی ان زمان را تشکیل می داد. یکی از اهداف شیخ السلام این بود که بخشی از جامعه ی نخبگان ایرانی را که بسیاری از ان ها از طبقه ی متوسط بوده اند را به آنجا بکشاند.

 

مدیران دانشکده شهید بهشتی از ابتدا

در سال 1342 نیز حسنعلی منصور یک کانون مترقی تشکیل داد که از قبل برنامه ریزی علمی،فرهنگی شده بود.

مدت ریاست شیخ الاسلام 5 سال به طول انجامید که به ترتیب در سالهای 1340، 1341، 1342، 1344 دانشکده های پزشکی، زبان های خارجی، علوم و دندانپزشکی راه انداز شد. لازمبه ذکر است که دانشگاه اقتصاد و معماری از قبل تشکیل شده بود. بعد از شیخ الاسلام به ترتیب عبدالعلی جهانشاهی، علی اکبر بینا، محمد علی مجتهدی، انوشیروان پویان، احمد هوشنگ شریفی، عباس صفویان و  احمد قرشیریاست ریاست دانشگاه ملی را بر عهده گرفتند.

 

تاسیس دانشگده حقوق

دانشکده ی حقوق در زمان بینا تاسیس شد. محد علی که در بالا به نامش اشاره شد موسس دانشگاه صنعتی شریف می باشد. در زمان ریاست افراد نامبرده به جز دانشگاه حقوق و دانشگاه های تاسیس شده از سالهای 40 تا 44 دانشگاه علوم زمین و دانشکده جامع انفورماتیک و دانشکده روانشناسی تاسیس شدند.

 

کنکور سراسر دانشگاه شهید بهشتی تهران

روند عمومی شدن دانشگاه بهشتی زمانی اتفاق افتاد که دولت به پشتوانه ی درآمد های نفتی توان پرداخت شهریه به دانشگاه را پیدا کرد. از اینجا به بعد دانشگاه ها از حالتی که فقط اختصاص به سطوح مرفه جامعه داشتند در آمد و تبدیل به یک امر عمومی برای تمامی طبقات جامعه گردید. دانشگاه بهشتی از سال 53 یعنی همان موقعی که تغییرات بسیار مهمی در آن رخ داد روش جذب متقاضی را تغییر داد و شروع به جذب دانشجو از طریق کنکور سراسری کرد

 پس از انقلاب اسلامی دانشگاه ملی از حالت غیر دولتی به دولتی در آمد و نام این نیز در سال 1362 با موافقت ستاد انقاب فرهنگی به شهید بهشتی تغییر پیدا کرد. تبدیل دانشکاه ملی به شهید بهشتی با تصویب قانون در شورای انقلاب صورت پذیرفت.

 

رتبه بندی دانشگاه بهشتی تهران

بر اساس نظام رتبه بندی QS دانشگاه بهشتی در سال های 2017 و 2018 میلادی پس از دانشگاه های شریف،علم و صنعت، امیرکبیر و تهران در رتبه ی پنجم ملی قرار گرفت.

همچنین جزو 800 الی 1000 دانشگاه برتر جهان نیز شد.

در زیر به چند مورد از نظام های رتبه بندی دانشگاه ها در سراسر جهان اشاره می کنیم و درباره ی جایگاه دانشگاه شهید بهشتی نیز توضیحاتی ارائه می کنیم:

بر اساس نظام تایمز نیز که در سال های 2016 و 2017 انجام شد دانشگاه شهید بهشتی توانست رتبه ی 801 را کسب کند. در نظام رتبه بندی لایدن نیز 14 دانشگاه ایرانی در بین 750 دانشگاه برتر جهان مورد بررسی قرار گرفتند. نظام لایدن در کشور هلند انجام شد.  در سال های 2014 و 2015 دانشگاه شهید بهشتی به ترتیب در رتبه های 668 و 584 قرار گرفت که این میزان رشد در میان دانشگاه های ایران بی نظیر است.

 

دانشکده های شهید بهشتی

دانشگاه شهید بهشتی دارای دانشکده ها و پژوهشکده های بسیاری است که در زیر به آنها اشاره می کنیم:

دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشکده الهیات و ادیان، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده حقوق، دانشکده علوم اقتصادی و سیاسی، دانشکده علوم تربیتی و روانشناسی، دانشکده علوم ریاضی، دانشکده علوم زمین، دانشکده علوم و فناوری زیستی، دانشکدهٔ مدیریت و حسابداری، دانشکدهٔ معماری و شهرسازی، دانشکدهٔ مهندسی برق، دانشکدهٔ مهندسی فناوری‌های نوین، دانشکده مهندسی مکانیک و انرژی، دانشکده مهندسی و علوم کامپیوتر دانشگاه شهید بهشتی، دانشکدهٔ مهندسی هسته‌ای، دانشکدهٔ پرستاری و مامایی، دانشکده شیمی، دانشکده فیزیک، دانشکده پزشکی: در این مورد دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی را ببینید.، دانشکده دندانپزشکی، دانشکده مهندسی عمران، آب و محیط زیست، پژوهشکده لیزر و پلاسما، پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی، پژوهشکده خانواده، پژوهشکده علوم محیطی، پژوهشکده اعجاز قرآن، پژوهشکده علوم شناختی و مغز، پژوهشکده فضای مجازی، پژوهشکده مطالعات بنیادین علم و فناوری، پژوهشکده منطقه‌ای، مرکز اسناد و تحقیقات دانشکده معماری و شهرسازی، مرکز تحقیقات اقتصاد اسلامی، مرکز مطالعات سنجش از راه دور و GIS، مرکز تحقیقات وقف، مرکز تحقیقات پروتئین، مرکز پژوهشی استحصال آب از منابع غیرمتعارف، مرکز تحقیقات حقوق بشر، صلح و دموکراسی، پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور (تهرانپارس)، پردیس بین‌المللی دانشگاهی (اکباتان)، پردیس علمی، تحقیقاتی زیرآب (مازندران).

 

مشاهیر فارغ التحصیل از دانشگاه بهشتی تهران

 از دانش آموختگان شاخص دانشگاه شهید بهشتی می توان به افراد بسیاری اشاره کرد که در زمینه های مختلف سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و… فعالیت های بسیار انجام داده اند. در زمینه ی سیاسی می توان به میرحسین موسوی، نخست وزیر ایران از سال 1360 الی 1368 اشاره کرد.

در زمینه ی فرهنگی زهرا رهنورد که نویسنده و روزنامه نگار بوده و از سال های 77 الی 85 ریاست دانشگاه تهران را بر عهده داشته است. نیوشا ضیغمیکه از بازیگران سرشناس زن ایرانی است نیز از جمله دانش آموختگان این دانشگاه است که در زمینه ی روانشناسی کودک تحصیل کرده است. کوروش یغمایی، بنیانگذار موسیقی راک در ایران که نوازنده ی حرفه ای گیتار نیز می باشد در دانشگاه بهشتی تحصیل کرده است. آزاده نامداری، مجری زن نیز فارغ التحصیل دانشگاه شهید بهشتی می باشد.

 

سیستم گلستان دانشکده شهید بهشتی

پایگاه نشر دانشگاه شهید بهشتی یک سایت و یا تارنما می باشد که در آن تمامی محتواهای آموزشی دانشگاه و بسیاری اطلاعات دیگر که افرادی که نمی توانند به دانشگاه دسترسی داشته باشند، برایشان در این سایت به سادگی فراهم می شود. کاربران در این سایت امکان ارسال سفارش کتاب های چاپ شده توسط دانشگاه را نیز دارا می باشند.

پایان نامه ها، مقالات، کنفرانس ها و… از دسته مواردی اند که کاربران می توانند در این وبسایت به آن ها دسترسی آسان داشته باشند.

 

همکاری موسسه گوهر شناسی دانشگاه

مؤسسه توسعه گوهرشناسی دانشگاه شهید بهشتی با اتحادیه طلا و جواهر و مرکز توسعه و پژوهش صنایع نوین وزارت صنعت، معدن و تجارت تعریف و بعنوان یک واحد فناور فعالیت خود را در دانشگاه بهشتی آغاز نمود. این مرکز یک مرکز کاملا تخصصی است که در آن تمام امور مربوط به طلا و جواهرات از ابتدایی ترین مراحل تا استخراج و تجارت انجام می شود. این مرکز از سال 1392 فعالیت خود را آغاز نمود.

 

دوره های مجازی در دانشکده بهشتی تهران

همچون بسیاری دانشگاه های دیگر در کشور، این دانشگاه نیز دارای دوره های مجازی می باشد که البته دوره های مجازی این دانشگاه یکی از معتبرترین دوره های مجازی در کشور می باشد. برای پذیرفته شدن در این دوره ها متقاضیان باید در آزمون کارشناسی ارشد شرکت کنند.

رشته های ارشد این دانشگاه عبارت اند از: مهندسی معماری کامپیوتر، مهندسی نرم‌افزار کامپیوتر، مدیریت فناوری اطلاعات، حساب داری و علوم کامپیوتر. رتبه ی ماکسیمم برای قبولی در مقطع ارشد این دانشگاه 150 می باشد.

 

خوابگاه دانشگاه شهید بهشتی تهران

دانشگاه شهید بهشتی دارای خوابگاه های نسبتا زیادی می باشد که در زیر به آنها اشاره می کنیم:

مجتمع خوابگاه‌های کوی دختران (داخل دانشگاه)، مجتمع خوابگاه‌های کوی پسران (داخل دانشگاه)، مجتمع دانش‌پژوهان دانشگاه شهید بهشتی (متأهلان)، خوابگاه قائم مقام فراهانی ویژهٔ پسران، خوابگاه ولی‌عصر، ویژهٔ پسران، خوابگاه رنجبران، ویژهٔ پسران؛ (پردیس فنی و مهندسی عباسپور)، خوابگاه رستگار، ویژهٔ پسران؛ (پردیس فنی و مهندسی عباسپور)، خوابگاه بلوار کشاورز، ویژهٔ دختران، خوابگاه رستاک، ویژهٔ دختران.

در سال 1392 برند دانشگاه شهید بهشتی بعنوان یکی از ده برند برتر کشور شناخته شد.

خوانندگان گرامی؛ اگر به دنبال اجاره روزانه آپارتمان با شرابط مناسب و امکانات رفاهی هستید با ما درارتباط باشید.

 

 

این مطلب را به اشتراک بگذارید

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست